У фіналі української частини конкурсу Global Impact Challenge 2017 двоє українців отримали право навчатися у кампусі дослідного центру NASA Ames в Каліфорнії.

За інформацією AIN.ua, раніше жоден українець не брав участі у цій програмі. Данило Баш і Євген Ерік представили проекти, які у перспективі 10 років зможуть вплинути на життя одного мільярда людей, та опинились серед 80 учасників програми під егідою Google, NASA і Університету Сингулярності.

Данило Баш є студентом Інституту високих технологій Київського національного університету ім. Шевченка. Він представив ідею добувати рідкісні високотехнологічні метали в океанських течіях, за допомогою технології селективних сорбентів.

Євген Ерік - аспірант факультету кібернетики КНУ і засновник проекту SolarGaps. Він створив віконні жалюзі у вигляді сонячних панелей, які по ходу дня змінюють кут нахилу, щоб максимізувати вироблення електроенергії.

Як повідомляв портал "Знай.ua", наприкінці літа NASA організує відеотрансляцію повного сонячного затемнення.

Популярні новини зараз
Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари Daewoo Lanos "Next-Gen": нова версія народного автомобіля закохує в себе з першого погляду Тариф 7,96 грн/куб діятиме не для всіх: кому доведеться платити більше Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще