Американське космічне агентство NASA у кінці літа організує відеотрансляцію повного сонячного затемнення.

Для того, щоб не тільки американці могли спостерігати за цим вражаючим природним явищем, яке відбудеться 21 серпня, космічне агентство організує онлайн-трансляцію для людей в інших країнах світу.

Для цього фахівці використають 50 аеростатів с висоти 30 кілометрів над планетою. Крім цього, задіють також кілька орбітальних обсерваторій та наземних телескопів.

У NASA впевнені, що цей проект стане на плані переглядів та збере біля екранів більше людей, ніж під час трансляції посадки марсохода Curiosity у 2012 році.

Зазначається, що це буде першою трансляцією повного сонячного затемнення. Її особливістю відзначили те, що за будь-якої погоди відео буде якісним та чітким, адже стратостати перебуватимуть високо над хмарами. Щоб здійснити задумане, над проектом працювали три роки.

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

"При сонячному затемненні різко темніє, знижується температура. Дуже часто несподівано піднімається вітер, з'являються зірки. Повне сонячне затемнення є, ймовірно, одним з найбільш захоплюючих і дивовижних явищ, які можна спостерігати на нашій планеті", - розповіла Ліка Гухатхакурта, спеціаліст NASA .

Як повідомляв раніше інформаційний портал "Знай.ua", NASA представило анімаційний ролик, на якому показало один із завершальних етапів найуспішнішої місії з дослідження сонячної системи Cassini.