Американське космічне агентство NASA представило анімаційний ролик, на якому показало один із завершальних етапів найуспішнішої місії з дослідження сонячної системи Cassini.

На відео під назвою Grand Finale на 02:05 хвилині показали останній шлях апарату Cassini, який здійснює прольоти у просторі між газовою планетою та його внутрішніми кільцями.

Завершення програми, яку запустили ще у 1997 році, заплановане на 26 вересня, коли станція потоне в атмосфері Сатурна. Проте спеціалісти говорять, що місія може закінчитися достроково 26 квітня, якщо станеться поломка через ці маневри, які зараз здійснює Cassini.

Зараз завданням місії є більше детальне дослідження Сатурна та його кілець, вчені прагнуть вивчити атмосферу гіганта.

Фахівці сподіваються, що апарат по завершенню програми знищиться в атмосфері газового гіганта, це допоможе уникнути забруднення супутників Сатурна Енцелада та Титана, де, за припущеннями спеціалістів, можливе існування життя.

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Як повідомляв раніше інформаційний портал Знай.ua, на орбіті Марса виявили мертвонароджену планету.