Тетрагідроканнабінол (ТГК), який міститься у коноплі, здатний омолодити мозок.

До такого висновку дійшли вчені Єрусалимського єврейського Університету і Університету Бонна, провівши дослідження на мишах.

За їх словами, ТГК може омолодити мозок до підліткового стану.

Дослідники ставили досліди на мишах, які досягли віку 12-18 місяців. В такому віці ці гризуни вважаються вже пенсіонерами.

Вчені вирішили перевірити вплив конопель на мозок. Результати їх здивували.

Популярні новини зараз
В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись Гарчать та кусають оточуючих: серед підлітків шириться дивна субкультура Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією
Показати ще

Мишам давали невеликі дози ТГК протягом чотирьох тижнів. Потім учені протестували когнітивні функції мишей, а також провели хімічний аналіз мозку.

Кожен раз мозок миші показував відкат у віці на 1-2 місяці.

Справа в тому, що з віком мозок деградує, втрачається частина сполук, нервових клітин. Після прийому коноплі у мишей зросла активність мозку, з'явилися нові нервові клітини, зросла кількість сполук, транскрипції генів.

Тепер вчені збираються перейти на стадію клінічних випробувань ТГК, і якщо все складеться вдало і результати будуть позитивними, то підхід до лікування старості та наслідків старіння мозку зміниться кардинально.

Як повідомляв інформаційний портал "Знай.ua" раніше, в Каліфорнії відкриють одну з найбільших у світі легальних ферм з вирощування марихуани.