У Каліфорнії в місті Харборсайд відкриють одну з найбільших у світі легальних ферм з вирощування марихуани.

Площа плантації займає понад 19 гектарів. Там посадять 100 тисяч рослин, пише The New York Times.

Теплиці планують добудувати в 2018 році. На фермі вирощуватимуть також і медичну марихуану.

Як зазначив Стів Діанжело, один із засновників медичного центру в місті, що спеціалізується на лікуванні марихуаною, після відкриття цієї ферми Каліфорнія займе "половину національного ринку".

Діанжело з партнерами купив землю з теплицями за $3,5 млн у березні 2015 року. Теплицям був необхідний капітальний ремонт. Угоду закрили лише через, коли вартість аналогічних об'єктів зросла в два рази.

Популярні новини зараз
Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Раніше Харборсайд був сільськогосподарським центром і великим центром із вирощування декоративних рослини. На початку 2017 року інвестори почали масово скуповувати оранжереї для переобладнання під марихуанові плантації.

Відзначається, що в штаті виробляють марихуани в три рази більше, ніж здатний спожити регіон. Власники маленьких конопляних плантація бояться, що промислове вирощування марихуани їх розорить.

У Каліфорнійській Асоціації культиваторів конопель, що захищає інтереси малого бізнесу, пообіцяли стежити за індустріалізацією виробництва.

Водночас слід зауважити, що перехід на промислове вирощування марихуани в Каліфорнії здійснюється в умовах "правової невизначеності".

Як повідомляв інформаційний портал "Знай.ua" раніше, в штаті схвалили легалізацію рекреаційної коноплі у 2016 році. Проте влада поки що так і не розробили правила, які в тому числі регламентуватимуть розміри плантацій.