Виробництво продуктів харчування вимагає чималих затрат. Це й електроенергія, і харчі для тварин, і спецзасоби для обробітку землі.

Найдорожчим з точки зору ресурсів виявилося виробництво яловичини, йдеться у журналі New Scientis.

Земля, на якій випасають велику рогату худобу, може дати у 10-20 разів більше білка, ніж є в яловичині, якщо засадити її бобовими. Для виробництва кілограма м’яса корів необхідно 15 тисяч літрів води. Це в три рази більше, ніж потрібно для вирбництва курятини, і в 18 разів більше, ніж би було використано для вирощування пшениці.

На другому місці за витратністю йдуть креветки. Для отримання 1 кг креветок необхідно витратити 25 кг корму.

Замикають трійку лідерів горіхи. Вони потребують величезної кількості води для росту. Наприклад, на вирощення каліфорнійського мигдалю йде 10% води держави. Аналогічна ситуація з волоськими горіхами, кеш’ю, фундуком і фісташками. Аби зберегти ресурси, експерти радять надати перевагу харчовим каштанам.

Популярні новини зараз
Вистачить на продукти й навіть комуналку: ПриватБанк нарахує клієнтам по 2500 грн кешбеку Не виїде закордон ніхто: у Міграційній службі закликали українців до перевірок Зібрав долари на "чорний день" - отримай штраф: в Україні змінилися правила зберігання валюти Вам знадобиться магніт: перевірте монети в гаманці – деякі можуть принести 35 000 гривень
Показати ще

Четверте, п'яте, шосте та сьоме місця зайняли, відповідно, картопля фрі, кава, банани і шоколад. Причому виробництво смаженої картоплі є одним з головних джерел відходів.

Враховуючи, що в найближчі 30 років кількість населення Землі збільшиться ще на 2,5 млрд, автори дослідження радять переглянути ставлення до використання ресурсів і шукати більш ефективні шляхи для отримання продуктів з меншими витратами.

Як писав інформаційний портал "Знай.ua", нова ціна на хліб шокувала киян.