Посаду голови Національного банку України, після звільнення Валерії Гонтаревої, може посісти чинний голова "ПриватБанку" Олександр Шлапак.

Таку думку висловив народний депутат від БПП Вадим Денисенко, пише Politeka.

Він підкреслив, що Гонтарева стала найгіршим варіантом для банківської системи України і значно їй нашкодила. З урахуванням цього й потрібна термінова відставка Гонтаревої.

При цьому Денисенко уточнив, що зараз розглядають двох кандидатів на посаду голови НБУ: нардепа Миколу Катеринчука і голову "ПриватБанку" Олександра Шлапака.

"На мою думку, вони обидва гідні, але Шлапак краще", — підсумував нардеп.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Парламентарій також вважає, що якщо призначення глави НБУ затягуватиметься, то це стане найгіршим варіантом розвитку подій. У цій ситуації виконуючим обов'язки глави регулятора можуть призначити сина Гонтарєвої.

Як повідомляв інформаційний портал "Знай.ua" раніше, колишньому екс-прем'єру України Арсенію Яценюку пророкують крісло глави Нацбанку. Народні депутати оцінили шанси політика очолити НБУ.