У Національному банку України планують, що українці будуть й надалі відмовлятися від заощаджень в іноземній валюті - в доларах і євро.

Про це повідомив директор департаменту монетарної політики і економічного аналізу Сергій Ніколайчук в ефірі "Радио Вести". Головний банківський регулятор, за його словами, сподівається, що населення буде не накопичувати, а здавати валюту.

"Якщо в минулому році чистий продаж населенням валюти склав $2,5 млрд, то цього року ми закладаємо більш консервативні оцінки", - пояснив керівник департаменту.

Ніколайчук додав, що на початку 2017 року спостерігається тенденція з дедоларизації. Протягом перших місяців українці продали на 139,4 мільйона доларів більше, ніж купили.

За підсумками 2016 року населення продало валюти на 2,48 мільярда більше, у порівнянні з обсягами покупки. За минулий рік населення позбулося 3,22 мільярда доларів. У той же час показники покупки склали 747 мільйонів доларів.

Популярні новини зараз
Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою
Показати ще

Нагадаємо, портал "Знай.ua" повідомляв, на розгляд Верховної Ради внесли законопроект, який пропонує автоматичне блокування банківських рахунків одразу після прийняття судового рішення.