Верховній Раді запропонували ввести автоматизований арешт грошей на банківських рахунках, щоб зробити цей процес більш оперативним.

Законопроекті №6232 про внесення змін до процесуальних кодексів вніс президент Петро Порошенко. Він розміщений сайті парламенту.

У законопроекті прописується механізм функціонування системи автоматизованого арешту коштів, яка буде діяти в судах. Після рішення судновий інстанції гроші будуть недоступними.

Вона буде складовою частиною Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи. Автоматичним блокуванням грошей на банківських рахунках зможуть скористатися виключно судді. Для цього знадобиться цифровий підпис і спеціальне кодування.

Також прописана відповідальність згідно із законодавством за втручання в роботу системи автоматизованого арешту.

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

За заявою стягувача суд може накласти арешт на грошові кошти особи, яка має заборгованість перед боржником, яка не заперечується зазначеною особою або підтверджена судовим рішенням, що набрало законної сили.

Нагадаємо, портал "Знай.ua" повідомляв, Сбербанк планував продати свої українські представництва за 450-680 мільйонів доларів.