Чоловічий ансамбль "Карпати", що входить до "Українського товариства сліпих", чотири місяці не отримує чесно зароблене.

Всьому виною неузгодженість в роботі Товариства і Міністерства соціальної політики: відомства не домовилися, людей яких професій держава підтримуватиме фінансово. Ось і виходить, що колектив не відбивається від графіку, справно проводить репетиції і дає концерти, а гроші не може отримати через проблеми з комунікацією чинів, що стоять вище. Днями програму зі списками все ж підписали, а причиною зволікання назвали необхідність визначити, люди яких професій дійсно потребують фіндопомоги, щоб здорові громадяни не користувалися становищем людей з інвалідністю. Про це пише "Радіо Свобода".

Міністр соцполітики Павло Розенко

Чоловіча капела бандуристів служить реабілітацією інвалідів з вадами зору та існує більше 60 років. Зараз в колективі працює 28 осіб.

"Карпати" отримували фінансування в рамках соціальної програми "Фінансова підтримка громадських організацій інвалідів". Мінсоцполітики перераховувало гроші на рахунок УТОС, а організація вже розподіляла кошти. Заступник міністра Наталія Федорович уточнила, що списки вже готові і протягом місяця заборгованості перед працівниками погасять.

Популярні новини зараз
Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

Львівська капела сліпих бандуристів

Нагадаємо, раніше інформаційний портал "Знай.ua" писав про те, скільки заробляють українські міністри.