Присутність Спеціальної моніторингової комісії ОБСЄ на лінії розмежування на Донбасі вкрай необхідна в інтересах усіх сторін.

Про це заявив глава зовнішньополітичного відомства Німеччини Зігмар Габріель, підкресливши, що напади на спостерігачів Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ та невиправдані звинувачення на їх адресу, особливо з боку сепаратистів, мають припинитися.

Відповідне звернення опубліковано на офіційному сайті відомства.

Міністр німецького МЗС підкреслив, що незважаючи на небезпеку та обстановку в регіоні, ОБСЄ щодня добросовісно виконує свої обов’язки, і в тому, що за останні роки на сході України не відбулося значної ескалації конфлікту, є чимала заслуга цих людей.

Зігмар наголосив, що продовження своєї роботи спостерігачами ОБСЄ – в інтересах усіх сторін на лінії зіткнення.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Як писав інформаційний портал "Знай.ua", автомобіль зі спостерігачами СММ ОБСЄ підірвався сьогодні вранці, 23 квітня, біля села Пришиб на Луганщині. Внаслідок вибуху загинув один зі співробітників місії, громадянин США.

Президент України Петро Порошенко висловив співчуття родині загиблого і засудив дії бойовиків.