Спостерігачі Спеціальної моніторингової місії Організації з безпеки і співробітництва в Європі (СММ ОБСЄ) зафіксували у бойовиків щонайменше 13 ракетних систем залпового вогню БМ-21 "Град" та десятки танків, які заборонені Мінськими угодами.

Про це сказано у звіті місії, опублікованому на сайті ОБСЄ 4 квітня. У місії зауважили, що дані повітряного спостереження показали розташування за межами визначених координат для відведення щонайменше 13 штук 122-мм РСЗВ БМ-21 "Град". Виявлене озброєння знаходиться неподалік контрольованого бойовиками Хрустального (колишній Красний Луч), що за 54 км на південний захід від Луганська.

Також поруч з Хрустальним місія виявила 17 танків, 14 буксованих гаубиць, 10 самохідних гаубиць та 92 броньованих автомобілів.

У місії ОБСЄ наголосили, що кількість озброєння, яке регулюється Мінськими угодами, у цьому районі з 6 березня вдвічі збільшилося.

Також на підконтрольних бойовикам територіях, за межами визначених координат для відведення, СММ побачила 30-40 танків у нерухомому стані поруч з Терновим (за 57 км на схід від Донецька) та 11 танків поруч з Успенкою (за 23 км на південний захід від Луганська).

Як повідомляв сайт Знай.ua, бойовики "ЛНР" пригрозили зброєю спостерігачам ОБСЄ