Допінг проба олімпійської чемпіонки Ріо ​​2016 в марафоні Джеміма Сумгонг дала позитивний результат.

Як повідомляє Reuters з посиланням на прес-службу IAAF, в крові, взятої у кенійки у незмагальний період, виявилася наявність забороненого препарату еритропоетину (ЕПО).

Джеміма Сумгонг перемагає в Олімпійському марафоні, фото Getty Images

Німецьке видання відзначає, що якщо допінг-проба Б Сумгонг також дасть позитивний результат, а спортсменка буде дискваліфікована і позбавлена ​​медалі, то це стане сильним ударом для всієї Кенії, яка завжди славилася своїми бігунами-стаєрами.

Нагадаємо, раніше междунароного олімпійський комітет погрожував виключити Кенію зі своїх лав, після чого кенійський НОК прийняв новий статут, який задовольнив вимоги головної інстанції.

Популярні новини зараз
Гороскоп на тиждень з 15 по 21 квітня для всіх знаків Зодіаку: визнання для Овнів, перешкоди Дів та шанси Риб Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки Є чим пишатися: який вигляд має перший український позашляховик, який плутають з іномаркою
Показати ще

Марафон на Олімпіаді в Ріо, фото Getty Images

Як повідомляв інформаційний портал Знай.ua, антидопінговий комітет закликав МОК прискорити відсторонення Росії від зимової Олімпіади.