Сьогодні у столиці Франції в приміщенні Міжнародної торгово-промислової палати розпочалися усні слухання за позовом українського "Ощадбанку" до Росії через повне знищення інвестицій банку в Криму після анексії останнього.

Як повідомили в прес-службі банку, позицію фінустанови представляють зовнішні юридичні радники, компанія Quinn Emanuel Urquhart & Sullivan LLP і українська юридична фірма "Астер", а до складу титулованого арбітражного трибуналу увійшли королівський адвокат (головуючий) Девід Ей.Ар.Уільямс, суддя Чарльз Ен.Брауер і Хьюго Перезкано Діаз.

Представники відповідача відмовилися від участі в слуханнях.

За словами голови правління "Ощадбанку" Андрія Пишного, матеріали справи налічують понад чотири тисячі сторінок, а доказова база містить повне і аргументоване підтвердження юридичної позиції банку. Він підкреслив, що позов "Ощадбанку" є першим позовом про втрату активів в Криму , який буде заслухано не тільки щодо юрисдикції, а також по суті й оцінці втрат.

Сума вимог включає вартість втрати активів та вартість втрати бізнесу "Ощадбанку" в Криму і складає більше мільярда доларів.

Популярні новини зараз
Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Астролог побачив у травні "лихо" для України На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Після завершення усних слухань суд перейде до обговорення та прийняття рішення.

Як писав інформаційний портал "Знай.ua", українська влада нарешті звернула увагу на те, як спокійно на третій рік після початку бойових дій на сході держави працюють банки країни-агресора.