Головному інвестору президента-втікача Віктора Януковича, екс-керівнику Держагентства з питань залучення інвестиції Владиславу Каськіву Панама відмовила в статусі політичного біженця.

Про це повідомив заступник генпрокурора Євген Єнін на своїй сторінці в Facebook.

"Влада Панами відмовила Каськіву в статусі політичного біженця. Це ще не фінал, але значний крок вперед", - написав він.

Владислав Каськів з 23 грудня 2010 по 15 березня 2014 очолював Держагентство з інвестицій та управління національними проектами. За даними МВС, під керівництвом Каськіва з Держінвестпроекту вкрали кілька сотень мільйонів гривень.

Найгучніший скандал із Каськівим пов'язаний з будівництвом LNG-терміналу, який мали збудувати на Чорноморському узбережжі України. У 2012 році Владислав Каськів підписав угоду на мільярд доларів з іспанською кампанією Gas Natural про інвестиції в цей термінал. Але представники Gas Natural заявили, що не знають людину, яка укладала договір від їхнього імені. Пізніше з'ясувалося, що фіктивною особою був лижний інструктор Хорді Сарда Бонвехі.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

У березні 2016 року Каськіва, який тривалий час ховався за кордоном, оголосили в розшук за підозрою в розкраданні державних коштів.

Як повідомляв сайт Знай.ua, 18 серпня 2016 року Владислава Каськіва затримали у Панамі.