Японські і американські вчені провели серію спільних досліджень, в результаті яких дійшли висновку, що аромат, яким користується жінка, може видати її вік.

Так, дослідники запросили групу добровольців, в якій кожній жінці потрібно було вибрати аромат, що їй імпонує, а чоловіки повинні були визначати вік кожної, вдихаючи аромат з їхніх тіл. Відзначається, що жінки приховували свої обличчя, а також знімали всі прикраси, щоб нічим не видати себе. Детально про результати написано в журналі Naked science.

Виявилося, що практично кожному чоловікові вдалося вгадати приблизний вік представниці прекрасної статі. Зрілі жінки воліють солодкі квіткові аромати, в той час як юні дівчата віддають перевагу легким і свіжим фруктовим запахам.

Вчені припускають, що вибір на користь "важких" парфумів пояснюється тим, що зрілі жінки хочуть замаскувати амінокислоти, які з віком починає виділяти їхнє тіло.

Популярні новини зараз
Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот Отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії Мобілізація жінок у травні: кому доведеться йти до ТЦК
Показати ще

Нагадаємо, раніше портал "Знай.ua" писав про те, що фахівці розповіли про правила вибору ідеальних парфумів.