При виборі парфуму, ми відштовхуємося від своїх уподобань і смаків. Вибір відповідного аромату залежить від наших бажань, але як правильно поводитися з ними і на які ділянки наносити, про це повинен розповісти консультант в спеціалізованому магазині. Але не завжди ми отримуємо таку консультацію, тому використовуємо і вибираємо парфуми, як нам заманеться.

Портал "Знай" дає кілька порад про те, як правильно користуватися улюбленим ароматом.

Куди і як наносити аромат?

Ми знайомі з теорією пульсуючих точок і про те, що саме на цю ділянку необхідно наносити парфум. На ліктьових згинах, зап'ястях, за вухами, на шиї знаходяться пульсуючі ділянки, куди ми найчастіше наносимо улюблений аромат. Цьому є своє пояснення, шкіра на цих ділянках найтепліша, що змушує композицію аромату розкритися повністю і швидко. Іноді ми наносимо парфум на волосся, застосовуючи варіант ароматичної хмари, але косметологи не рекомендують цього робити, так як склад парфуму може негативно вплинути на волосся.

Популярні новини зараз
Нові правила військового обліку: українців штрафуватимуть без їхнього відома Вже у червні отримають більше: пенсіонерам нагадали важливий нюанс – як добитися перерахунку Українців зобов'яжуть сплатити податки за квартири минулих десятиліть Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею
Показати ще

Чому однаковий аромат звучить на всіх по-різному?

Все залежить від фізіології. У кожного індивідуальний організм, тип шкіри, запах, температура тіла, тому запах на всіх розкривається по-різному. Аромат, який підходить вам, може погано пахнути на вашій подрузі.
У жінок сприйняття духів часто змінюється. Ми можемо купити вподобаний аромат, але через якийсь час він може викликати огиду. Це залежить від менструального циклу. Під час менструації ми стаємо більш чутливими і деякі запахи відчуваються різкими. Коли ми закохані або втомилися, пережили стрес - це теж впливає на сприйняття ароматів. Особливо це відноситься до якісного парфуму, який ніколи не розкривається однаково на різних людях.

Як розібратися в стійкості аромату?

В першу чергу, потрібно звернути увагу на показники концентрації. Залежно від убування ароматичних речовин, парфум розподіляється за категоріями: духи, парфумерна вода, туалетна вода, одеколон. Парфум дуже загадкова річ, тому стійкість залежить повністю від композиції.
Стійкість аромату ще залежить від фізіології. Якщо ви володарка жирного типу шкіри, тоді пахучі речовини проявлять себе у всій красі, якісний аромат буде супроводжувати вас протягом всього дня. У кого сухий тип шкіри, ситуація йде трохи інакше. Тому при виборі аромату, найкраще нанести його на свою руку і оцінювати виходячи зі своєї фізіології.

Раніше, портал "Знай.ua", розповів про те, що жирна шкіра має свої плюси і мінуси. Даний тип шкіри не так швидко старіє як суха шкіра, але є і свої недоліки. При роботі сальних залоз на нашому обличчі з'являється блиск, особливо в літній період. Жінки з сухим типом шкіри втомилися постійно зволожувати свою шкіру, але представниці жирної шкіри борються із зайвою блиском на шкірі обличчя.