Восени 2017 року Росія проведе спільні навчання з білоруської армією "Захід-2017". Кремль може використовувати їх для відкритого вторгнення або організації диверсій на території України.

Про це повідомив спікер Верховної Ради Андрій Парубій під час VIII сесії Міжпарламентської асамблеї України, Польщі та Литви у Варшаві, переїде "Укрінформ". Він зазначив, що не можна виключати найгіршого сценарію. Як мінімум, за його словами, навчання можуть використовувати для дискредитації Білорусі, а як максимум - для прямого вторгнення або проведення диверсій.

Парубій пояснив, що україно-білоруський кордон має велику протяжність і Київ не може розглядати відносини з Мінськом окремо від проблем російської агресії.

"І дуже важливо, щоб наступ на Україну не почався одночасно як на території РФ, так і території українсько-білоруського кордону", - заявив спікер українського парламенту.

Нагадаємо, портал "Знай.ua" повідомляв, президент Петро Порошенко заявив, що країни G7 підтримали тиск на Росію, щоб прискорити виконання Мінських домовленостей.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще