Фонд "Донбас без зброї" звернувся до спікера Ради Парубія з вимогою включити до порядку денного найближчої сесії розгляд законопроекту "Про здійснення протимінної діяльності в Україні".

У зверненні міжнародного фонду підкреслюється, що даний законопроект № 5189 вже більше півроку знаходиться на розгляді в комітетах.

"Ще 28 вересня 2016 року Народний депутат України Андрій Кисельов (Опозиційний блок» - ред.) Зареєстрував розроблений спільно з фахівцями фонду "Донбас без зброї" законопроект № 5189 «Про здійснення протимінної діяльності в Україні". Даним законопроектом передбачено встановлення єдиних міжнародно визнаних стандартів, запровадження методики розмінування, закладається основа процесу стратифікації і акредитації неурядових, експертних та міжнародних організацій. Законопроектом передбачається створення Національного органу України з протимінної діяльності, його Оперативного Центру, визначення їх повноважень і зони відповідальності", - йдеться у зверненні.

Окремо акцентується увага, що "в умовах сьогодення без прийняття даного закону ефективна робота з гуманітарного розмінування в зоні проведення АТО неможлива".

Також підкреслюється, що в зв'язку з підривом автомобіля ОБСЄ в зоні АТО діяльність Спеціальної моніторингової місії на Донбасі буде обмежена до виконання сторонами конфлікту робіт з розмінування.

Популярні новини зараз
Чоловік знайшов 2,5 млн грн у банках від какао, але не зміг їх витратити: навіть банку не потрібні Просто так до школи не пустять: встановлюють суворі правила – перевірятимуть усіх Українцям пообіцяли велику індексацію пенсій: на скільки виростуть виплати Доплата 944 грн: хто з пенсіонерів може розраховувати на допомогу
Показати ще

"Випадок з підривом автомобіля міжнародних спостерігачів черговий раз звернув увагу на недостатню роботу з розмінування в зоні АТО. На мінах і на снарядах, які не розірвалися, щодня гинуть українські солдати і мирні жителі. Держава недостатньо фінансує протимінну діяльність, а відстаюче законодавство не дозволяє повноцінно залучати на це кошти міжнародних донорів", - вважають у фонді.