Півтора десятка учасників антитерористичної операції та ще кілька десятків громадян у цивільному оточили 10 квітня приміщення ГУ Нацполіції Дніпропетровської області, куди приїхав головний поліцейський країни Сергій Князєв, аби представити нового керівника управління.

Люди вимагали розслідувати події 9 травня та розібратися, хто і чому пустив на свято "тітушок", передає портал 056.ua.

За словами голови спільноти ветеранів АТО Артема Хронюка, учасники акції прагнуть розібратися, чому сім захисників після сутичок потрапили в лікарню, і чому поліція ставиться з такою неповагою до учасників антитерористичної операції, що навіть не втрутилася у конфлікт. Тим більше, що чимало тих, хто прийшов віддати шану загиблим у Другій світовій війні, - колишні співробітники правоохоронних органів.

Присутні також вимагали публічної переатестації особистого складу ГУ НП області, позбавлення депутатської недоторканості нардепа Олександра Вілкула та публічної оцінки того, що трапилося, від президента Петра Порошенка. Мітингарі закликали зробити хід і результати розслідування відкритими.

Популярні новини зараз
"Росія може навіть...": коли закінчиться війна на думку математиків, тарологів та віщунів Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Увечері до протестувальників вийшов новопризначений очільник ГУ Нацполіції Дніпропетровської області Віталій Глуховеря і запевнив, що вимоги учасників акції обговорюються, і по кожному рішенню правоохоронці дадуть пояснення.

Як писав інформаційний портал "Знай.ua", за сутички 9 травня у Дніпрі посадами поплатилися ряд перших осіб поліції міста та області.