В Україні офіційно зупинили перерахування пенсій через російські банки.

Відповідні дані оприлюднені на офіційному ресурсі Пенсійного фонду.

Співробітники фонду аргументували це рішенням президента Петра Порошенка, який підписав указ за рекомендаціями РНБО про санкції для дочірніх фінустанов РФ, які функціонують на території України.

У ПФ зазначили, що державні кошти на рахунках цих банків більше розміщувати не дозволяється.

Під санкції підпадають ПАТ "Сбербанк", АОА "ВіЕс Банк", ВАТ "Акціонерний комерційний промислово-інвестиційний банк", ВАТ "ВТБ БАНК" та ВАТ "БМ Банк".

Популярні новини зараз
У ТЦК потрібно і жінкам: кому з українок загрожує мобілізація після 18 травня Карткою – 10 грн, готівкою – 15: в Україні знову підвищують ціни на проїзд Тепер в ухилянтів заберуть останнє: змусять платити шалені гроші Нові тарифи на газ в Україні: скільки він коштуватиме до квітня 2025 року
Показати ще

Керівництво фонду запропонувало українським пенсіонерам шукати альтернативні варіанти для отримання виплат, тому що фінансування російських відділень припиняється.

Нагадаємо, раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що бюджетних ресурсів Пенсійного фонду не вистачить на виплати всім українцям. Зокрема, на поточний рік не передбачено "осучаснення" пенсій, адже поки що його не врегулювали на законодавчому рівні.