Більшість українських пенсіонерів не отримують навіть мінімальних виплат, хоча згідно закону на початку року цю суму підвищили.

Згідно статистики Мінсоцполітики, приблизна кількість громадян пенсійного віку складає 11 мільйонів 938 тисяч осіб, а в середньому їм нараховують 1 828 гривень.

У бюджеті на ці потреби передбачено 22 мільярдів гривень щомісяця, але цього виявилося не достатньо, щоб покрити витрати – півмільйона українців розраховують хіба що на 947 гривень. У порівнянні із найбільшою пенсією (10 740 гривень) така сума виглядає мізерною.

Планують також збільшити нарахування у кілька етапів. Так, протягом 2017 року буде ще дві хвилі підвищення: у травні – до 1312 гривень, а в грудні – до 1373 гривень.

Лідирують за розміром пенсій кияни – отримують 2400 гривень, а показники у Дніпрі та області, де виплачують по 1949 гривень, найвищі за кількістю людей пенсійного віку: більше мільйона.

Популярні новини зараз
За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще

Нагадаємо, раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що більшості українців може не вистачити бюджетних коштів на пенсії.