Рада національної безпеки і оборони України ухвалила рішення про припинення товарного сполучення з окупованими регіонами Донбасу. Тепер не можна буде перевозити вантажі через лінію зіткнення в зоні АТО.

Про це повідомив Секретар РНБО Олександр Турчинов, передає прес-служба відомства. Він пояснив, що Донбасі зростає ескалація російської агресії і бойовики захоплюють українські підприємства на окупованих територіях.

Все це, за словами секретаря РНБО, створює загрозу економічній та енергетичній безпеці країни.

"З метою захисту прав і свобод громадян України та забезпечення національної безпеки України РНБО вирішила: тимчасово, до реалізації пунктів 1-2 Комплексу заходів з виконання Мінських домовленостей від 12 лютого 2015 року, а також до повернення під українську юрисдикцію захоплених підприємств, припинити переміщення вантажів через лінію зіткнення ", - заявив Турчинов після закінчення засідання.

Він додав, що уряду доручать розробити план заходів, для забезпечення безпечне і надійне функціонування паливно-енергетичного і металургійного комплексу України. Крім того, Кабмін повинен проаналізувати негативний вплив на економіку і бюджет країни та мінімізувати вплив цих факторів.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Правоохоронцям, за словами Турчинова, невідкладно накажуть припинити переміщення вантажів через лінію зіткнення. Заборона стосуватиметься перевезень залізничними та автомобільними магістралями.

Нагадаємо, портал "Знай.ua" повідомляв, президент Петро Порошенко запропонував на засіданні РНБО повністю перекрити транспортне сполучення з окупованим Донбасом.