Лідер "Комуністичної партії України" Петро Симоненко заявив, що комуністи братимуть участь у виборах попри закон про декомунізацію, що забороняє їх діяльність.

Про це повідомив перший секретар Центрального комітету КПУ 24 липня, передає "Інтерфакс-Україна".

Він, зокрема, наголосив, що рішення української влади щодо позбавлення комуністів статусу політичної партії та заборону їх політсилі брати участь у виборчому процесі не вплине на плани брати участь у виборах.

"Комуністи братимуть участь у виборах", - наголосив Симоненко у відповідь на заяви секретаря Ради Нацбезпеки і оборони Олександра Турчинова та очільника Міністерства юстиції Павла Петренка щодо позбавлення прав комуністів як політичної сили.

Читайте також: "Трьом компартіям заборонено брати участь у виборчому процесі" - Петренко

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Нагадаємо, 24 липня Міністр юстиції Павло Петренко підписав рішення про заборону комуністичної партії в Україні. Під час брифінгу секретар Радбезу Олександр Турчинов заявив, що з цього дня КПУ та інші комуністичні партії більше не мають статусу політичної партії.

Він додав, що Мін'юст доведе процес заборони всіх компартій до логічного завершення. Також буде прийняте відповідне судове рішення.