Дату розгляду питання про створення трибуналу для розслідування катастрофи малайзійського Boeing, що сталася минулого року на Донбасі, визначили у Раді Безпеки ООН.

Про це повідомляє агентство Reuters, посилаючись на неназваних дипломатів.

Голосування відбудеться вже у середу, у другій половині дня.

На розгляд Ради безпеки винесуть проект резолюції, який запропонувала Малайзія. У ньому пропонують кваліфікувати трагедію як загрозу міжнародному миру та безпеці. Міжнародний трибунал у резолюції називають передумовою прозорого та відкритого розслідування.

Нагадаємо, рік тому в небі над Донецькою областю збили пасажирський лайнер авіакомпанії "Малайзійські авіалінії". На його борту перебували 298 пасажирів. Вони летіли з Нідерландів до Малайзії. Українська сторона підозрює у авіакатастрофі проросійських терористів, які збили його за допомогою російської установки "Бук".

Популярні новини зараз
Чужі борги можуть стати вашою проблемою: "Нафтогаз" дивує українців "сюрпризами" Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

Читайте також: "Боїнг" не міг збити український "Бук" - Bellingcat

Україна, Нідерланди, Малайзія та Велика Британія вимагають від ООН створити міжнародний трибуналу у справі MH17. Росія виступає категорично проти такої ініціативи.

Американські журналісти опублікували частину доповіді нідерландських слідчих. MH17, згідно з матеріалами, збили терористи за підтримки Росії.