Суд у справі харківського міського голови Геннадія Кернеса перенесли на 26 серпня. Суддя Андрій Антонов задовольнив клопотання адвокатів підсудного, які стверджували, що Кернес за станом здоров'я не може перебувати на засіданні більше 2-х годин.

Більше того, адвокати переконали суддю, що на мера Харкова "негативно позначається велика кількість людей у невеликому приміщенні із закритими вікнами, погрози, які лунають з боку мітингувальників, відсутність туалету, обладнану для людей з обмеженими можливостями", передає Інтерфакс-Україна.

Як повідомляється, активісти, які зібралися на мітинг перед будівлею суду, намагалися прорватися всередину. У той же час, як повідомляє "IT Sector Харків", суд над Кернесом був перенесений нібито тому, що суддя пішов у відпустку.

Адвокати Кернеса також наполягали на тому, що обвинувальний акт прокурорів складений невірно.

Читайте також: Добкін прийшов у суд підтримати Кернеса (фото)

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

Нагадаємо, засідання з кримінальним провадженням щодо Кернеса, якого підозрюють у викраданні і тортурах учасників Євромайдану, з березня 2015 року переносилися кілька разів.

На початку березня Генеральна прокуратура оголосила про про підозру Кернесу за низкою кримінальних правопорушень. В ГПУ стверджують, що володіють достатньою кількістю доказів що Геннадій Кернес особисто займався викраданнями і побиттям активістів Евромайдану.