Росія, у разі накладення вето на резолюцію про створення міжнародного трибуналу по авіакатастрофі літака "Боїнг-777" Малайзійських авіаліній, повинна понести відповідальність.

Про це заявила речник Міністерства закордонних справ Мар'яна Беца під час брифінгу, передає "Інтерфакс-Україна".

"Росія, безумовно, може накласти право вето, про це вже відомо. У цьому випадку вона повинна понести політичну відповідальність", - зазначила речник відомства.

У МЗС переконані, що створення міжнародного трибуналу на даному етапі дозволить уникнути політизації процесу, а також забезпечити об'єктивне розслідування авіакатастрофи.

Зараз у Нью-Йорку, за її словами, проходять інтенсивні консультації, щоб забезпечити максимальну підтримку внесеної резолюції. Голосування по ній заплановано на сьогоднішній вечір, близько 22 години за київським часом.

Популярні новини зараз
ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою
Показати ще

Італія сьогодні повідомила, що підтримає ініціативу про створення трибуналу з розслідування катастрофи малазійського рейсі МН-17.

Читайте також: Трибунал по Boeing буде створено, навіть якщо Росія накладе вето - Сергеєв

Нагадаємо, Австралія, Бельгія, Малайзія, Нідерланди та Україна звернулися до Ради безпеки ООН з проханням створити міжнародний кримінальний трибунал для притягнення до відповідальності винних у катастрофі пасажирського літака рейсу МН17 над територією України 17 липня 2014. В результаті загинуло 298 осіб.

Росія категорично виступає проти цього. Російський постпред Віталій Чуркін заявив, що його країна проголосує проти відповідного проекту резолюції.