США розширили санкційні списки щодо Росії низкою юридичних і фізичних осіб. Про це пише Інтерфакс.

Білий дім ввів санкції щодо 11 фізичних та 15 юридичних осіб у зв'язку "з діяльністю в кримському регіоні України".

Під секторальні санкції підпали структури ЗЕБа "Роснафти", зокрема, Управляюча компанія Російського фонду прямих інвестицій (РФПІ), ЕКСАР, банк "Глобекс", "ВЕБ-лізинг", "ВЕБ Капітал", Зв'язок-банк, "РН-Юганскнефтегаз" , Rosneft Trading, випливає з повідомлення Мінфіну США.

В "чорний список" (Specially Designated Nationals List, SDN) також потрапили фізичні особи - зокрема, син бізнесмена Бориса Ротенберга Роман Ротенберг, член правління Континентальної хокейної ліги.

Крім того, у список включені, зокрема, Іжевський механічний завод, концерн "Іжмаш", низка торговельних портів в Криму - у Севастополі, Феодосії, Євпаторії, Ялті та Керчі.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Читайте також: Санкції проти Росії підтримали ще шість європейських країн - Могеріні

В американському посольстві в Москві заявили, що розширення санкцій щодо Росії не пов'язане з тим, що Москва наклала вето на створення трибуналу щодо аварії Boeing.

Нагадаємо, 29 липня Росія заблокувала резолюцію Радбезу ООН про створення міжнародного трибуналу, який дозволив би притягнути до відповідальності винних в аварії малайзійського Boeing в Україні. Всього за документ проголосували представники 11 делегацій, а три країни - Китай, Ангола і Венесуела - утрималися.