Пропозиція про створення міжнародного трибуналу для притягнення до відповідальності винних у збитті малайзійського боїнга MH17 над Донбасом буде заветована, як і попередня спроба.

Про таке заявив в інтерв'ю російському агентству "ТАСС" постійний представник Росії при ООН Віталій Чуркін.

Спробу повторного розгляду Чуркін назвав "несерйозним підходом" і зазначив, що результат буде той самий.

Павло Клімкін, міністр закордонних справ, напередодні заявляв, що п'ять країн, які розслідують обставини збиття літака: Австралія, Бельгія, Малайзія, Нідерланди та Україна – знову звернуться до Ради безпеки ООН з проханням створити міжнародний трибунал. І додав, що це планується приблизно через два місяці, коли буде остаточний звіт про результати розслідування, що ведеться в Нідерландах.

Як уже згадувалося, попередній проект резолюції про створення трибуналу заблокувала Росія, голоси "за" – віддали 11 членів Ради безпеки з 15, троє утрималися.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Неофіційні оприлюднені результати міжнародного розслідування, що ведеться в Нідерландах, свідчать, що ракета, якою був збитий "Боїнг-777", випущена із захопленої бойовиками території. Натомість сепаратисти та Кремль усі звинувачення відкидають.