Петро Порошенко заявив, що Україна ніколи не погодиться з теперішнім статусом Криму, а також зробить все можливе для відновлення влади на півострові.

"Хочу запевнити вас, що Україна ніколи, ні за яких умов не змириться з порушенням прав кримськотатарського народу вільно жити на своїй землі. Україна разом з нашими міжнародними партнерами буде докладати всіх зусиль для відновлення законності на півострові і повернення української влади в Криму", - звернувся президент до учасників II Всесвітнього конгресу кримських татар в Анкарі.

Порошенко додав, що вже зараз уряд розробляє "дорожню карту" по відновлення Криму статусу національно-територіальної автономії у складі української держави. Він розповів про вже існуючі установи з реалізації політики щодо повернення Криму. Також президент подякував усім демократичним країнам за визнання Криму українською землею.

Читайте також: РФ продовжила пільговий режим для перебування українців

Нагадаємо, сьогодні та завтра у столиці Туреччини проходить Кримськотатарський конгрес, на якому присутні відомі представники з півострова. Учасники конгресу обговорюють проблеми свого існування на окупованій території та необхідність міграції.

Популярні новини зараз
ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося Астролог побачив у травні "лихо" для України Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще