Верховна Рада ухвалила перший етап реформування МВС, в рамках якого буде ліквідовано ветеринарну та транспорту міліцію й УБОЗ. Усі спецпідрозділи закриють та створять єдиний спецназ за зразком американського SWAT.

"На базі спецпідрозділу "Сокіл" буде створений єдиний спецназ на кшталт американського та канадійського. Всі інші будуть ліквідовані, а їх співробітники отримають можливість попасти в новий спецназ через перекваліфікацію", - заявила з трибуни Верховної Ради заступник міністра МВС Ека Згуладзе.

"Треба нарешті позбавитися від "Беркутів", "Гепардів", "Соколів", та іншого зоопарку. Спецназ має бути один і підпорядковуватися одному керівнику, щоб було з кого питати за його ефективність", - сказав радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко.

Згуладзе також повідомила, що реформування ДАІ у єдину патрульну службу наштовхується на значний спротив.

"Нинішні ДАІшники відмовляються переучуватися на працівників патрульної служби, зате виходять з мітингами проти реформи, - зазначила Згуладзе. Запланований "бунт" даішників в Києві підігрівається колишніми керівниками МВС України".

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

У ветеринарній міліції працюють 400 людей, які за рік подали 32 заяви. Транспортна міліція подала за рік 2 заяви, притому що звичайний слідчий за рік займається в середньому 57 справами.

В рамках реформи також ліквідують Управління по боротьбі з організованою злочинністю, а їх повноваження розподілять між іншими структурами МВС.

У жовтні минулого року міністр МВС Арсен Аваков заявляв, що в ході першого етапу реформування кількість працівників міністерства буде скорочено на 30-40%. Бюджетну економію ще підраховують.