Лідери Франції та Німеччини прибудуть до Києва сьогодні. Мета термінової зустрічі – обговорити припинення насильства в Україні.

Українська служба BBC повідомляє, що Олланд на прес-конференції заявив про зустріч із Порошенком з метою врегулювання конфлікту на Донбасі.

"Ми поїдемо до Києва у другій половині дня і висуватимемо нову пропозицію щодо врегулювання конфлікту і щодо територіальної цілісності України. Ми будемо обговорювати це з Порошенком сьогодні, та у п'ятницю - з російським президентом", - цитує Олланда видання.

Як коментує для Знай.юа російський політолог Андрій Окара, причиною термінових візитів є те, Меркель, Оланд і Керрі, тобто ЄС і США, розглядають ситуацію як критичну. Ймовірно, лідери держав оцінюють ситуацію навколо Дебальцевого як загрозу повномасштабної війни. Яка може перерости в ядерний конфлікт з використанням тактичної ядерної зброї. Судячи з усього, вони будуть вмовляти Путіна відвести війська за лінію розмежування. Фактор, який може бути використаний для діалогу з Путіним, - гарантії не вступу України в НАТО в середньостроковій перспективі".

Сьогодні зранку до України прибув також держсекретар США Джон Керрі.

Популярні новини зараз
Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще