Міністерство закордонних справ передало СБУ подання про оголошення лідера опозиційного "демократичного руху" Ніно Бурджанадзе персоною нон грата.

Про це повідомляє "ЄвроПравда" з посиланням на власні джерела. Згідно з повідомленням таке подання ініційовано через її публічні висловлювання у підтримку анексії Криму Росією.

Як свідчить джерело, СБУ ще у другій половині липня прийняла таке рішення і винесла заборону на відвідування України. Хоча термін дії заборони не уточнюється, відомо, що як правило, вона виноситься на 5 років.

Читайте також: Депардьє на 5 років заборонили в'їзд в Україну

Про оголошення Ніно Бурджанадзе нев'їзною в Україну повідомляють грузинські ЗМІ. Зокрема, видання APSNY.ge стверджує, що ініціаторами винесення заборони стали кілька громадських організацій, які звернулися до Міністерства закордонних справ, вказавши на неприпустимі заяви грузинської опозиціонерки під час її візиту до Москви 10-11 липня.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

"Зараз Крим російський. Так, мені здається, що буде таким... Це не проросійська позиція, це просто констатація факту", - заявила вона. "Зараз де-факто Крим - частина Росії і я можу констатувати, що я не бачу жодних шансів, щоб Крим колись став частиною України", - заявила тоді грузинський політик, додавши, що вважає об'єктивними результати так званого "референдуму" про вихід Криму зі складу України, висловивши впевненість, що в ньому взяло участь 90-95% жителів півострова.

"Ми бачили кадри, людей, масову активність народу. Для мене це не було сюрпризом - мені здається, нікого не здивувало, що Крим проголосував за те, за що проголосував. Були б там представники російських збройних сил, не було б - все одно були б ті ж самі результати", - стверджує вона.

При цьому Бурджанадзе вважає, що це сталося через наміри влади України "заборонити російську мову і заяви про припинення будь-яких зв'язків з РФ".