Новий Гепрокурор України Віктор Шокін має доньку-прокурора у Одесі, дві квартири, сад, гараж та пів гектара землі. Остання декларація Шокіна свідчить про понад 400 тис гривень доходу за 2013 рік та відсутність власного автомобіля.

2014 року Віктор Шокін повернувся на роботу в Генеральну прокуратуру. Згодом на посаду заступника прокурора Одеської області призначили його доньку, Тетяну Горностаєву.

"Сьогодні прокурор області Андрій Приз представив колективу свого нового заступника – Тетяну Горностаєву. Керівник прокуратури побажав їй успіхів і наснаги в роботі. У свою чергу, Тетяна Горностаєва побажала всім співробітникам натхнення у роботі та позитивних напрацювань на прокурорській ниві", - ідеться у прес-релізі Одеської обласної прокуратури від 11 листопада 2014 року.

Незважаючи на офіційне безробіття у 2013 році, нинішньому Гепрокурору вдалося заробити за той рік 400 075 гривень. Працюючи 30 років у органах прокуратури, Віктор Шокін заробив на будинок на 282 м2 та дві квартири у Києві (27,3 м2 та 192,2 м2). Причому, велика квартира прокурора розташований на вулиці Ярославів Вал. Сайти з продажу житла пропонують стати сусідами Шокіна щонайменше за півмільйона доларів.

Знайти інформацію про доходи Шокіна за попередні роки не вдалося. У люстраційному комітеті кажуть, що на запит з приводу інформації про Віктора Шокіна у податковій службі, міліції, СБУ та прокуратурі отримали лише декларацію за 2013 рік з фіскальної служби.

Популярні новини зараз
Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Понад п'ять років Віктор Миколайович працював заступником Генерального прокурора. Коли його керівником був Святослав Піскун у 2002-2007 роках, Віктор Шокін, згідно за даними видання "Дзеркало тижня" закривав кримінальні справи проти тодішнього секретаря РНБО Петра Порошенка.

"Шокін то дає санкцію на арешт Володимира Сацюка, підозрюваного в причетності до отруєння Віктора Ющенка, тільки через три дні після запиту СБУ, що дозволяє екс-заступнику Служби безпеки виїхати з країни. То відверто спілкується по телефону з журналістом з приводу місцезнаходження Олексія Пукача, підозрюваного в причетності до вбивства Гонгадзе, після чого в ЗМІ з'являється інформація, що дає можливість Пукачу зникнути з поля зору українських правоохоронних органів", - писало видання у серпні 2005 року.

У 2005 році саме Шокін курував слідство в Генпрокуратурі, в рамках якого були порушені кримінальні справи проти Бориса Колесникова та Ігоря Коломойського.