Басманний суд Москви продовжив утримання Надії Савченко під вартою до 13 травня. Її адвокат Ілля Новіков зазначив, що вона може не дожити до цього терміну. Про це написав російський журналіст Рафаель Cааков у своєму Twitter.

Суд відхилив клопотання адвокатів про утримання Надії Савченко під домашнім арештом у гостьовому будинку посольства України у РФ.

"Адвокат Фейгін просить перевести Савченко під домашній арешт з урахуванням її голодування, надав судді гарантії від посольства України, - написав Сааков.- Новіков сказав: Можливо, це остання поява Савченко на публіці. Крапельниці не протирмають її три місяці"

Фотограф Євген Фельдман передає інші слова Новікова стосовно утримання Савченко в посольстві: "Савченко не втече з Росії від слідчих. Вона зневажає слідчий комітет. Українці не тікають від тих, кого зневажають".

Під час слухання справи Надія малювала. Показувала сколоті вени сестрі Вірі, роблячи жест "як це все набридло", пишуть блогери. Пристави спостерігали за Вірою і примушували її видаляти фотографії, які вона робила тихцем.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

В середині засідання матері льотчиці Марії Іванівні стало погано. Вона вийшла, пристави почали тягти її за руки. Надія гукнула: "Заберіть руки від мами. Їй 77 років, бидло". Наостанок сказала їй: "Їдь мамо, щасливо. Побачимося в Україні". І вдарила кулаком по клітці у відповідь на грубість приставів", - зазначив Сааков. Згодом тихо вивели й сестру Віру.

За словами Новікова, охоронці весь час дорікали льотчиці за мову: "Не разговаривай на чурбанском". Сааков написав, що за 6 годин засідання Надії, яка голодує, ніхто не дав випити води.

Перед висновком суду про продовження арешту Савченко виголосила промову. Сказала, що росіян ворогами не вважає і подякувала за листи підтримки. На засідання прийшла москвичка із двома трояндами – жовтою та блакитною.