Переговори щодо Донбасу повинні проводитися у новому форматі. Про це в інтерв'ю польському інформагентству PAP сказав новообраний президент Польщі Анджей Дуда, передає Радіо Польщі.

"Фатальною була б ситуація, якби відбулося замороження конфлікту на сході України на довгі роки, тривалий військовий конфлікт. Я вважаю, що в довгостроковій перспективі, якщо ми будемо шукати тривалого мирного вирішення цього питання, то переговори повинні проходити у новому форматі, який приведе до вирішення проблеми", - сказав Дуда.

Новообраний президент Польщі, який займе свій пост 6 серпня, також висловив сподівання, що новий формат переговорів відбуватиметься за участі Польщі та інших сусідів України.

"Тривалий мир може забезпечити тільки велика міжнародна конференція, присвячена мирному врегулюванню ситуації в Україні", - сказав він.

Читайте також: Новий польський президент Дуда не хоче бачитися з Путіним

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Крім того, Дуда зазначив, що необхідно "прагнути до відновлення колишніх кордонів (України - ред.), тому що вони були гарантією європейського порядку".

Нагадаємо, робочій групі з безпеки в Мінську поки не вдалося узгодити текст документа про відвід на Донбасі озброєнь калібром менше 100 міліметрів.