Кримчанин Геннадій Афанасьєв, який був засуджений в Росії до семи років суворого режиму, під час нової зустрічі з адвокатом розповів про тортури, яким піддавався після викрадення у Криму силовиками з ФСБ. Про це повідомляє "Телекритика".

Попков розповів про це журналистам, які висвітлюють процес у Північно-Кавказькому окружному військовому суді в Ростові-на-Дону над Сенцовим та Кольченком.

Афанасьєва викрали 9 травня 2014 року на вулиці в Сімферополі, посадили в машину і почали возити в ній по місту, б'ючи і вимагаючи дати свідчення проти Олега Сенцова, а також на інших осіб, прізвищ яких він, однак, не пам'ятає.

Потім силовики, надягнувши Афанасьєву мішок на голову, привезли його додому й поклали на підлогу, а самі влаштували обшук. У числі іншого вони винесли з будинку дорогу фотоапаратуру. При цьому протокол обшуку і допиту не вівся, і спроби з'ясувати долю свого майна, вжиті політв'язням пізніше, результату не дали.

Читайте також: Ключовий свідок відмовився давати свідчення проти Сенцова

Популярні новини зараз
Прогноз магнітних бурь на травень: коли чекати "ударів по голові" Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було
Показати ще

Як розповів політв'язень, його били, причому по голові били рукавичками, щоб не залишати слідів. Крім того, йому надягали на голову протигаз і затискали шланг. Один же раз, розтиснувши шланг, силовики якимось чином налили туди води, і затриманого Афанасьєва, після того як він вдихнув, почало рвати просто в шланг. Після цього оперативники застосували до викраденого тортури струмом, причому дроти прикріплювали в тому числі і до геніталій.

Після цього Геннадій Афанасьєв погодився дати свідчення як на себе, так і на Сенцова. При цьому свідоцтва про реальні події його змушували фальсифікувати. Зокрема, він розповів на слідстві, що під час анексії регіону розвозив продукти українським військовим у військові частини.

Нагадаємо, Афанасьєв вважався головним свідком обвинувачення у справі Олега Сенцова, проте відмовився від своїх свідчень.