Міністр юстиції України Павло Петренко вважає, що на місцевому рівні відбувається саботаж люстрації.

Про це сьогодні він повідомив під час візиту до Хмельницького, передає "УНІАН".

"Керівники обласного рівня до кінця не усвідомлюють того, що, прикриваючи того чи іншого чиновника, вони несуть персональну відповідальність. Сподіваюся, що це питання буде врегульоване восени – до парламенту направили зміни до закону про очищення влади", - зазначив міністр.

Він додав, що ці зміни передбачають кримінальну відповідальність посадовців, які покривають не проведення люстрації.

Петренко закликав громадських активістів та журналістів повідомляти Громадську люстраційну раду при Мін'юсті щодо фактів ігнорування автоматичного очищення влади.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Тоді, за його словами, буде ініційоване питання перед вищим керівництвом, яке зобов'язане звільнити підзвітного керівника.

Читайте також: Активісти облили "суддю" шоколадом на Банковій (фото, відео)

Однак в цілому Петренко задоволений результатами люстрації в органах влади. Він уточнив, що сьогодні "наближене оточення до колишнього президента Віктора Януковича не зможе реалізувати свої плани з реваншу влади, що тепер літають у їхніх головах".

За останній рік, за словами міністра юстиції, під люстрації потрапили понад дві тисячі чиновників різних рівнів.