П'ятий президент України любить дивувати, а іноді і шокувати публіку несподіваними сюрпризами під час своїх публічних виступів. Протягом останнього року він показував, прапор, мотанку, ікону, чотки, шматок розстріляної маршрутки під Волновахою та інше.

Політолог Сергій Гайдай вважає , що потяг до ілюстрації своїх промов є особистою рисою характеру президента:

"Порошенко як досвідчений політик знає важливість ілюстрування публічних виступів і використовує це. Не бачу якоїсь різниці між особистими рисами поведінки та політологічними прийомами. Добре, що він це робить, використовуючи власний досвід. Сумніваюсь, що це якісь спеціальний політтехнологічний прийом".

Психолог Олексій Пивоваренко розділяє те, що показував Порошенко на три групи.

"Я б відніс паспорти російських військових та шматок маршрутки з-під Волновахи прагненням переконати недовірливий Захід у своєю правоті. Це підсвідомі дії реаліста у спробі перемогти певну недовіру до себе. Лялька-мотанку, шеврон "Укроп" та прапори – це піар на символах, які важливі для Порошенка як лідера. Він ідеаліст, якій прагне показувати матеріальні докази своєї правоти", - каже Пивоваренко.

Популярні новини зараз
Світло відключатимуть на 6 годин, а про опалення взимку і не мрійте: українців серйозно попередили Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

У третю групу психолог відносить релігійні символі, які Порошенко показував публіці.

"Ікона та чотки – свідчення про його релігійність та віру у поту стороні сили, які мають для нього важливе значення. Релігія та все, що із нею пов'язане прагнення заручитися підтримкою цих сил".