Російська пропаганда змінює стиль: вона стає "м'якшою і тоншою".

Це, зокрема, й через те, що пропаганда в попередньому вигляді перестала давати необхідні рейтинги, говорить російський експерт Олександр Мельман, пише "Радіо Свобода".

"Російські ЗМІ з часом зрозуміли, що ось таке жорстке, пропагандистське руйнування мозку російського глядача перестає давати рейтинг. Потрібна дискусія все ж таки", - каже він.

Серед інших риторика телеведучого Петра Толстого, навпаки, стала більш жорсткою, але він намагається зберігати видимість об'єктивності.

А от в риториці Дмитра Кисельова нічого не змінилось і змінитись не може, переконаний Мельман. Так, на його тлі, за словами експерта, Володимир Путін виглядає "абсолютно адекватним".

Популярні новини зараз
Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

"Є ще певна гра: деяких наших відомих телеведучих випускають вперед, як "штрафний батальйон", у вільне плавання. Часом вони заходять досить далеко у своїй риториці, й на їхньому тлі Володимир Путін виглядає абсолютно адекватним. Але всі вказівки, звичайно, йдуть зверху", - сказав він.

Читайте також: Наступним кроком Кремля стане відкрита війна з Україною - Кох

Напередодні на сайті російського видання Colta.ru з'явилась стаття про пропаганду на тамтешніх федеральних телеканалах. У матеріалі про російське телебачення тамтешні федеральні канали іменували його "єдиною пропагандистською машиною" та констатували, що воно повністю контрольоване владою.