15 лютого Росія ініціювала екстрене засідання Радбезу ООН стосовно ситуації в Україні. РФ запропонувала свій варіант резолюції.

"Резолюція – колективна. Над нею працюють усі члени Ради Безпеки ООН, а їх 15, включаючи Росію. І пропозиції Росії викликають найбільший сумнів, оскільки вона пробує протягнути резолюцію, котра фактично нагадує підміну суті мінських угод", - розповів журналіст Press AV Андрій Васильєв в ефірі Громадське.tv.

За його словами, РФ хоче покласти відповідальність за мирний процес винятково на Україну. Також, за їхньою версією, Україна має першою відвести свої війська на 50 км після припинення вогню. Москва хоче зняти із себе всі свої "мінські" обіцянки та вимагає права постачати гуманітарні конвої в Україну.

"Однак члени Ради безпеки всі знають, чим обертаються ці гуманітарні конвої. Звичайно, текст за російським варіантом не пройде", – сказав журналіст.

ООН відклала засідання Радбезу. Воно мало пройти вчора.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

"З огляду на інтенсивну роботу над текстом проекту резолюції Ради безпеки ООН по ситуації в Україні, яка з російського варіанту поступово перетворюється на спільний документ, засідання переноситься на найближчі дні", - повідомив речник постійного представництва України в ООН Єгор Пивоваров.