Вищий адміністративний суд України (ВАСУ) відмовився визнати протиправною бездіяльність президента України Петра Порошенка щодо прийняття рішення про введення воєнного стану в державі.

Про це повідомляє ZN.UA з посиланням на позивача - юриста Олега Швеця.

"Юрист намагався в суді довести протиправність бездіяльності президента і парламенту в питанні оборони країни. Також Швець вимагав визнати протиправною бездіяльність Верховної Ради України щодо розгляду питання про ініціювання конституційної процедури імпічменту президента, оскільки, на думку юриста, президент не зміг належним чином організувати оборону України", - пише видання.

Читайте також: Президент схвалив збільшення витрат на оборону на 5,3 млрд гривень

У зв'язку з цим Швець вимагав від ВАСУ зобов'язати парламент невідкладно розглянути питання про ініціювання процедури імпічменту. У постанові суду, датованому 6 серпня, зазначено, що судом "були належним чином досліджені всі обставини справи", проте в задоволенні позову юристу було відмовлено.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Постанова може бути переглянута Верховним судом України.