Посадові особи, які публічно обговорюють помилки у текстах тестів для прокурорів, саботують процес реформування організації.

Про це на брифінгу у Києві заявив Давід Сакварелідзе, передає УНН.

"Ви самі це бачите, цих посадових осіб. Вони виступають у прямому ефірі. Вчора була одна заява. Зрозуміло, що система хворобливо ставиться до радикальних змін, але процес вже запущений і його неможливо зупинити", - наголосив Сакварелідзе.

Читайте також: Посольство США звинуватило заступника Генпрокурора у брехні

За його словами, метою робочої групи ГПУ, яка проводить перевірку щодо тестування прокурорів, є зупинення процесу реформування прокуратури. Також Сакварелідзе наголосив, що за висновками Академії прокуратури України всі помилки були виправлені.

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Пропонують тарифи, які неможливо знайти: абоненти Київстару отримують дивні пропозиції У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

"Смішно обговорювати помилки у тестах, коли мова йде про систему реформування прокуратури – того органу, який більше всього страждає від корупції. У мене у руках постанова Академії прокуратури України, датована 15 травня, коли були видалені усі технічні або суттєві помилки у текстах. А якщо такі помилки будуть, то комісія зараховуватиме відповіді як правильні", - зауважив він.

Також головний реформатор прокуратури додав, що авторами тестів є відомі професори Національного юридичного університету ім. Ярослава Мудрого.

Як повідомлялося, в.о. Генерального прокурора та його перший заступник Юрій Севрук наголосили, що у тестах для прокурорів, які розробляє заступник Генерального прокурора, знайшли суттєві порушення. Зокрема, за результатами службового розслідування було встановлено, що Сакварелідзе не отримав авторські права ні на тести, ні на відповідне програмне забезпечення. Також не були встановлені автори тестів та їх кваліфікація.