Міністр канцелярії польського президента Кшиштоф Щерський заявляє, що тривають розмови про організацію зустрічі Анджея Дуди з президентом України Петром Порошенком.

Щерський висловив припущення, що така зустріч відбудеться саме протягом перших ста днів перебування Дуди на посаді президента, повідомляє Радіо Свобода.

Перша безпосередня розмова Дуди з Порошенком може відбутися в Польщі або у Києві, деталі такої зустрічі буде узгоджено на початку вересня, під час візиту Щерського в Україну.

"Президент Анджей Дуда ніколи не говорив про те, що Польща хоче долучитися до Нормандсьского формату, він говорив винятково про те, що Польща готова брати участь у широкій співпраці держав для миру в Україні. Це щось зовсім інше, ніж дописування до Нормандського фомату", – відповів міністр на запитання журналістів, чи планує Дуда під час закордонних поїздок домовлятися про включення Польщі до групи країн Нормандського формату.

Читайте також: У Варшаві пройшов масштабний військовий парад

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Щерський зазначив, що Дуда наголошує на необхідності розмовляти про ситуацію в Україні у широкому колі держав.

Під час телефонної розмови, яка відбулася 14 серпня, Порошенко і Дуда домовилися, що найближчим часом спеціальний посланник президента Польщі відвідає Україну з метою узгодження "дорожньої карти двостороннього політичного діалогу та підготовки майбутнього українсько-польського саміту".

Анджей Дуда розпочав роботу на посаді президента Польщі 6 серпня.