Глава МЗС у День Державного прапора України розповів про те, що державний символ з часів 90-х став значно більш пізнаваний у світовому співтоваристві.

"У 1993 році на урочистих заходах, люди, дивлячись на прапори, вважали що йдуть шведи, а за ними знову шведи, оскільки наші кольори якимось чином асоціювалися з їх. Зараз цього ніхто не робить. Минуло якихось 20 років, для історії це нуль, але реально всі знають, що це Україна. Українці знають ціну цього прапора ", - цитує Клімкіна Укрінформ.

Міністр також заявив, що вважає дуже важливою для посольств і генеральних консульств яскраву презентацію України за допомогою прапора, оскільки "це частина нас самих, без нього нас просто немає".

Читайте також: Порошенко знайшов заміну Клімкіну - джерело

"Іноді це чисто логістично не зовсім просто, щоб прапор майорів .. У мене є до всіх вимога, побажання, в кожному місті наше посольство, наше генеральне консульство потрібно бачити з будь-якої точки. Ви підходите до нього і повинні бачити, що це частинка України . Прапор це невід'ємна частинка нас самих ", - розповів Клімкін.

Популярні новини зараз
Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Нагадаємо, сьогодні відзначається День Державного прапора України.

Раніше повідомлялося, що сьогодні, 23 серпня, під час церемонії підняття прапора у Львові прем'єр-міністр Арсеній Яценюк анонсував окремий закон про Державний прапор.