Українського депутата Олексія Гончаренко, якого сьогодні затримали на марші пам'яті в Москві, доставили в ОВД "Китай-місто". Його звинуватили в непокорі співробітнику поліції.

Однак російські ЗМІ повідомляють, що Гончаренко може стати фігурантом у справі по подіях в Одесі 2 травня 2014 року. Слідчий комітет РФ у жовтні 2014 року порушив кримінальну справу за фактом замаху на вбивство громадянина Росії в ході безладів в Одесі 2 травня. Справа була порушена "стосовно осіб з числа радикально налаштованих націоналістичних збройних формувань "Правий сектор", "Самооборона Майдану", фанатів українських футбольних клубів та посадових осіб МВС і СБУ".

Представник МЗС України Євген Перебийніс заявив, що відомство направило російським колегам ноту з вимогою звільнити депутата. Також адвокат затриманої в Росії української льотчиці Надії Савченко Марк Фейгін написав в соцмережах, що може стати захисником Гончаренка. Каже, що його попросив про це адвокат та депутат з України Георгій Логвинський.

До речі, харківський поплічник терористів Костянтин Долгов твердить, що це він зателефонував "представнику Слідчого комітету Російської Федерації з вимогою затримати Олексія Гончаренка". Долгов стверджує, що Гончаренко "причетний до спалення людей в Одесі 2 травня".

Радник міністра МВС Антон Геращенко спростував причетність свого колеги по парламенту до подій в Одесі.

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною
Показати ще

"На нього не було показів ні з одної, ні з іншої сторони протистояння під час тих подій", - наголосив він.