Україна, Німеччина і Франція мають чітко скоординувати свої позиції і підходи під час переговорів у Берліні 24 серпня, заявляє президент України Петро Порошенко.

"У нас дуже багато питань до Росії, в першу чергу, вони стосуються безпеки, а також економічної, гуманітарної, культурної сфер. Врешті-решт, ми маємо забезпечити виконання Росією мирних домовленостей", – сказав глава держави у Києві, відповідаючи на запитання зарубіжних ЗМІ.

Він наголосив, що Україна чітко виконує взяті на себе зобов'язання.

Щодо того, коли очікувати зустрічі в "нормандському форматі" (за участі лідерів України, Росії, Німеччини і Франції), то Порошенко не виключив, що це питання може стати однією з тем сьогоднішніх переговорів. Він також не виключив, що зустріч у "нормандському форматі" можлива наступного місяця.

Читайте також: Порошенко озвучив втрати української армії

Популярні новини зараз
Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом "Війна на території росії": відомий астролог назвав час, коли Україна відчує мир Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти
Показати ще

"Україна до кінця місяця відкриває три гуманітарно-логістичних центри, це значить, що Україна робить кроки, які всьому світу демонструють наші мирні наміри. Це забезпечує нам світову підтримку і міжнародну солідарність. Таких кроків з боку Росії ми не бачимо", – додав президент.

Сьогодні в Берліні відбудуться переговори Президента України Петра Порошенка з канцлером Німеччини Анґелою Меркель і Президентом Франції Франсуа Олландом. Вони мають обговорити ситуацію на сході України й імплементацію мінських угод.

Чергові мінські угоди передбачають припинення вогню на сході України, відновлення контролю за кордоном і відведення важкого озброєння. Водночас бої на Донбасі тривають, сторони звинувачують у порушенні перемир'я одна одну.