Серед причин, через які голова Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський виступає проти виборів у Маріуполі — загроза особистій безпеці громадян, а також тривала антиукраїнська пропаганда з боку російських ЗМІ.

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

"Свою позицію я ніколи не приховував і пояснюю її існуванням загрози особистій безпеці та здоров'ю людей, насамперед тих, хто безпосередньо братиме участь в організації виборчого процесу. Крім того, зважаючи на тривалу антиукраїнську пропаганду з боку російського телебачення, сьогодні не доводиться говорити про свободу передвиборчої агітації. Населення дезорієнтоване, людям складно робити усвідомлений вибір в умовах відсутності перспективи розвитку", - зазначив він.

Читайте також: Переселенцям треба терміново дати право голосу - заступник голови ЦВК

Жебрівський також додав, що написав три подання на ім'я голови ЦВК Михайла Охендовського з мотивацією відміни виборів як у окремих районах Донеччини, так і на всіх звільнених територіях.

Популярні новини зараз
3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів
Показати ще

"Перше подання стосується недоцільності проведення виборів на всій території Донеччини, друге – в межах 30-кілометрової зони від лінії розмежування, третє – в районах, що безпосередньо прилягають до лінії розмежування. В кожному із цих документів фігурує Маріуполь", — наголосив Жебрівський.