В Росії задумалися про перенесення міжнародних заходів та офісів міжнародних організацій в нейтральні країни. Причиною цього став зрив поїздки делегації Ради федерації в США.

Про це пише "РІА-Новости".

Американська влада раніше видала спікеру візу Ради Федерації Росії Валентині Матвієнко для участі в Генасамблеї ООН. Вона отримала її в обмеженому вигляді. Це не дозволило б Матвієнко брати участь у всіх заходах сесії Міжпарламентського союзу в Нью-Йорку. Американці пояснили це рішення тим, що Матвієнко включена до списку санкцій.

Спікер розцінила позицію американської влади як "недружній крок".

У Раді Федерації очікують, що ситуація з видачею візи США Матвієнко може стати предметом обговорення керівництва ООН і Міжпарламентського союзу з американською владою.

Популярні новини зараз
РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Вона також заявила про наміри зустрітися з Генеральним секретарем ООН Пан Гі Муном, але пізніше.

Читайте також: США дадуть Матвієнко "обмежену" візу

"Безумовно, в цій ситуації я була поставлена ​​перед складним вибором. Я подякувала Пан Гі Муна за готовність зустрітися. Таку зустріч ми зробимо, але в інший час", - зазначила вона.

Нагадаємо, Валентину Матвієнко включили в санкційний список США як особу, яка причетна до порушення територіальної цілісності України. Видана їй американська віза обмежувала перебування Матвієнко лише зоною в 25 кілометрів від центру Манхеттена. Там розташовується штаб-квартира ООН.