США повідомили міністерство зовнішніх справ Росії, що американську візу для спікера Ради Федерації Валентини Матвієнко підготують в середу. Проте її обмежать лише заходами по лінії ООН.

Про це повідомляє агентство "Інтерфакс", посилаючись на поширене у вівторок повідомлення посольства США в Росії.

"Ми перебуваємо в контакті з МЗС Росії з цього окремого візового питання і інформували їх про те, що віза буде готова на наступний день", – зазначається в повідомленні.

Матвієнко планує відвідати Міжпарламентську асамблею. У американському посольстві нагадали, що вона не є органом ООН. В дипломатичному представництві наголосили, що таким чином, на її учасників не поширюються зобов'язання приймаючої сторони.

"США залишають за собою право обмежити дію візи лише заходами, пов'язаними з ООН", – додали в посольстві США.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

Читайте також: США не видають візу спікеру Ради Федерації РФ Матвієнко

Нагадаємо, Валентині Матвієнко в понеділок відмовили в наданні американської візи. Проте потім у посольстві США заявили, що її заява на отримання візи ще знаходиться на стадії розгляду.

Російська делегація, очолювана Матвієнко, планує взяти участь у заходах Міжпарламентської спілки. Вона пройде в Нью-Йорку і триватиме з 31 серпня по 2 вересня.

Матвієнко перебуває в санкційному списку США через підтримку агресії Росії проти України. Її заборонений в'їзд в цю країну.